International HTX

Profilfag:

Kommunikation/it A

Samfundsfag B

INTERNATIONAL HTX

Den internationale HTX-uddannelse er for dig, der drømmer om et studieophold i et andet land og eventuelt et internationalt studie eller karriere i udlandet eller herhjemme efter HTX-eksamen. Du får mulighed for at gennemføre en uddannelse, hvor der er et stort fokus på interkulturel forståelse, internationale samfundsforhold og relationer samt engelsk sprog og kultur. Studieretningen henvender sig til dig, der er interesseret i globale problemstillinger, og som er begejstret for at formidle dine undersøgelsesresultater på kreative måder ved hjælp af digitale værktøjer.

Du får mulighed for to længerevarende ophold i udlandet, hvor du får kommer til at studere i et internationalt miljø. International HTX samarbejder med den australske udgave af et teknisk gymnasium ”TAFE” (Technical And Further Education) i Kingscliff, der ligger ca. 90 km syd for Brisbane på Australiens østkyst Her skal du på et knap fire måneders studieophold i første halvdel af 2.g. Under opholdet i Australien bliver du undervist i de traditionelle gymnasiefag, samtidig med du får styrket dine kompetencer i engelsk og tilegner dig vigtige interkulturelle kompetencer. Ved opholdets afslutning er der tid til lidt ferie og backpackertur. Forinden opholdet i Australien har du i 1.g været på et to ugers sprogskoleophold i skotske Edinburgh. Turen til Edinburgh er finansieret af EU’s ERASMUS-program, hvorfor du blot selv skal medbringe lommepenge. I 3.g går turen til København, hvor du skal se dokumentarfilm af ypperste klasse på den velkendte dokumentarfilmfestival, COPENHAGEN:DOX.

Du kan tage denne studieretning på gymnasiet i Friis - Nyhavnsgade.

Tilmeld dig på optagelse.dk.

Fag og niveauer

Studieretningsfag

  • Kommunikation/it A

  • Samfundsfag B

Obligatoriske fag

  • Dansk A

  • Teknikfag A 

  • Engelsk B

  • Fysik B

  • Idéhistorie B

  • Kemi B

  • Matematik B

  • Teknologi B

  • Biologi C

Valgfag

  • 1 løft + 1 C-fag

Teknikfag A

vælg mellem:

    • Udvikling og produktion

      • Robotter

      • Maskin

      • Tekstil

    • Byggeri og energi

      • Arkitektur

      • Konstruktion

    • Proces, levnedsmiddel og sundhed

      • Bioteknologi

      • Livsstil og sundhed

    • Digitalt design og udvikling 

Projekter i og på tværs af fagene

Nedenfor finder du eksempler på nogle af de projekter og forløb, som er særligt kendetegnende for studieretningen International HTX

Engelsk i International HTX

Projekter i Samfundsfag

Projekter i Matematik

Projekter i Idéhistorie

Studieture og -ophold


Et semester down under

Intensiv engelskundervisning i næsten alle døgnets vågne timer lyder for de fleste gymnasieelever som hård kost. Men den bliver mere fordøjelig, når den kombineres med næsten uendelige, hvide sandstrande og en varm sol på en skyfri himmel. For det er de daglige omgivelser for studieretningen International HTX, der tilbringer 4. semester på den anden side af planeten. 

Her har Aalborg Tekniske Gymnasium indledt et samarbejde med den australske udgave af et teknisk gymnasium ”TAFE” (Technical And Further Education) i Kingscliff, der ligger omkring 90 km syd for Brisbane på Australiens østkyst. Under opholdet bor vores danske elever sammen med deres australske værtsfamilier i en hverdag, hvor der er kænguru på middagsbordet samt hvaler og delfiner i havet. Hverdagen i en australsk familie er et møde med en kultur, der er sammensat af mange landes traditioner men med en klar overvægt af de britiske.

Gymnasieeleverne fra Aalborg følger næsten det normale pensum på TAFE, selvom de går i deres egen klasse. Et par gange om ugen er der danskundervisning via et konferencesystem, der sætter klassen i forbindelse med lærere i Aalborg.

Vicerektor Gitte Rye Larsen udtaler følgende om studieretningen International HTX: ”Den gør dem helt klart bedre rustet til at kunne arbejde i internationale virksomheder. Med den sproglige ballast vil det blive nemmere at læse i udlandet, ligesom den også letter adgangen til en række studier på universitetet.” 


FAKTA OM 4. SEMESTER I AUSTRALIEN

Uddannelsesforløbet er tilrettelagt specielt fra 2. – 6. semester, hvor 3,5 måned af 4. semester foregår på australsk college i New South Wales med på den naturskønne australske østkyst og studiebesøg på College i Queensland.

Du undervises i de samme obligatoriske fag som hjemme i Danmark under dit Australiens-ophold. Ydermere deltager du i et Surf Safe program.

Under opholdet bliver du indkvarteret hos en australsk familie i hos værtsfamilier i lokalområdet. Undervisningen i Australien er gratis. Der vil være brugerbetaling, som dækker flybillet, visum, kost og logi samt forsikringer. 10 dages backpacker-tur er tilkøb. Betalingseksempel: kr. 39.000 + backpackertur.

Ligeledes skal du påregne et beløb til lommepenge. Det er muligt at modtage SU i Australien, såfremt du er over 18 år gammel.


Tilmelding

Du tilmelder dig studieretningen på optagelse.dk til den koordinerede tilmelding i marts eller på 1. semester, når du er i gang med grundforløbet på Aalborg Tekniske Gymnasium.

Såfremt du ønsker at høre mere om denne spændende internationale klasse, kan du kontakte Aalborg Tekniske Gymnasiums vicerektor og høre mere om dine muligheder.

OPLÆG OM STUDIETURENE FRA VIRTUELT ÅBENT HUS I NOVEMBER 2020

Mød en elev

Emilia Ida Lönnborn Østergaard, elev på International HTX

Emilia Ida Lönnborn Østergaard er 18 år, bor i Godthåb og går i 3.g på International HTX.

Emilia begyndte på gymnasiet lige efter 9. klasse og valgte den Internationale studieretning, da hun gik med drømme om at komme til udlandet efter folkeskolen på eksempelvis udveksling. Men Emilia blev i Danmark og erstattede rejselysten med rejseoplevelser gennem gymnasiet. På International studieretning er der nemlig både en tur til London og Australien. Læs Emilias oplevelse af gymnasielivet i interviewet herunder.

Hvorfor valgte du Aalborg Tekniske Gymnasium? Og hvilke overvejelser havde du ellers?

- Jeg havde egentlig ikke overvejet så meget andet end HTX og EUX, for jeg ville gerne have en gymnasial uddannelse, men havde samtidig brug for, at der skulle ske noget nyt.

- Jeg endte med at vælge HTX, for det var det, jeg følte passede bedst til mig. Jeg overvejede aldrig det almene gymnasium, for jeg havde brug for en anden form for skole. Jeg havde en opfattelse af, at en STX er en forlængelse af folkeskolen med lidt mere genkendelige fag. Samtidig fandt jeg ud af i folkeskolen, at jeg arbejdede bedst, når vi havde gruppearbejde. Derfor var der ingen tvivl, da jeg hørte, at det også var en stor del af dét at gå på HTX.

Hvordan er det at være elev på Aalborg Tekniske Gymnasium?

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas. Der er ikke to dage, der er ens. Der er ofte ændringer i skemaet og nye projekter, vi skal i gang med. Vi blander os ret meget med hinanden på de forskellige studieretninger. Jeg kan godt lide at man lærer hinanden at kende på kryds og tværs. Vi er egentlig mange forskellige typer på skolen, men noget de fleste af os har tilfælles, er, at vi har en fritidsinteresse, som vi rigtig godt kan lide at nørde med eller bruge meget tid på.

Hvad laver du i din fritid?

- Jeg syer rigtig meget og arbejder i Stof og Stil. Ellers ser jeg film, går til spilaftener og i biografen.

Hvad er dine planer for fremtiden?

- Som det ser ud lige nu, tager jeg nok to sabbatår, hvor jeg det første år vil arbejde og rejse og måske læse lidt op på nogle fag. Det andet år vil jeg flytte til udlandet og arbejde et år og herefter studere kommunikation. Jeg vil gerne ud og have nogle oplevelser og erfaringer med noget, der ikke nødvendigvis handler om skole.

Mathias Søndergaard Jakobsen, elev på International HTX

Mathias Søndergaard Jakobsen er 19 år, bor i Mou og går i 3.g på International HTX.

Gruppearbejde, projektarbejde og internationalt fokus. Det var nogle af grundene til, at Mathias Søndergaard Jakobsen valgte HTX på Aalborg Tekniske Gymnasium. Hvordan det er at være elev på gymnasiet, beskriver Mathias i interviewet herunder.

Hvilken studieretning har du valgt og hvorfor?

- Jeg har valgt den internationale studieretning, fordi jeg godt kan lide at rejse og komme ud og få gode oplevelser. Jeg kan også godt lide måden undervisningen foregår på, fordi der et internationalt fokus i alle fag. For eksempel har vi meget om EU i samfundsfag, og i matematik skulle vi beregne vores rejse til Australien.

Hvilke overvejelser havde du ellers?

- HTX fangede mig i folkeskolen, og det var også på HTX, jeg valgte at komme på brobygning. Jeg fik nemlig fortalt, at det var lidt anderledes en det almene gymnasium, og at der ville være mere gruppearbejde på HTX. Jeg synes, at det er fedt, at man får lov til at sparre med hinanden i grupper og arbejde projektorienteret. Det er også en tilgang, som jeg kommer til at arbejde med fremover, når jeg skal videre på universitet.

Hvad er det bedste ved at være elev på Aalborg Tekniske Gymnasium?

- Generelt er lærerene meget engagerede, passionerede og dygtige til deres fag - og så kan man have det sjovt med dem. Vi har det også et rigtig godt fællesskab på tværs af klasserne. Jeg er ofte inde i de andre klasser, hvor man altid kan gå ind og sige hej. Derudover har vi også valgfag på den anden adresse (Øster Uttrup Vej) og lærer derfor også eleverne at kende der.

Hvad laver du i din fritid?

- Jeg dyrker motion, løber og går i fitness. Ellers er jeg sammen med mine venner fra klassen og min familie. Jeg har også et fritidsjob som ”arbejdsdreng”, hvor jeg hjælper min far med tømreropgaver i et tømrerfirma.

Hvilke planer har du for din fremtid?

- Jeg sigter mod at blive ingeniør inden for bæredygtig energi og søger ind på DTU Lyngby her til sommer.

Videre­uddannelse

International HTX er et oplagt valg for dig, som går med en drøm om i denne globalisererede verden at arbejde med formidling indenfor:

  • Reklamer

  • PR

  • Journalistik

  • Multimediedesign

  • Film

  • Fotografi

  • Datalogi

 

Se alle 153 videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning på Adgangskortet på ug.dk.

International HTX klæder dig på til arbejdslivet i en globaliseret verden, hvor virksomhederne i stigende grad efterspørger medarbejdere med en international profil og interkulturelle kvalifikationer, og som er i stand til at tænke kreativt og innovativt.

Lærere på international HTX

Bjørg Bechgaard Cand.scient.soc. Psykologi, Samfundsfag
Jesper Lindholm Christensen Cand.mag. Samfundsfag, International teknologi og kultur, Idéhistorie
Kasper Winther Cand.polyt. (elektronik) Fysik, Matematik, Teknikfag (udvikling og produktion, elektronik)
Malene Moesgaard Ludvigsen Cand.mag. og elevcoach Kom/it, Musik, Mediefag, Psykologi
Rani Ellingsgaard Cand.mag. Engelsk, Idéhistorie
Rene Beck Cand.mag. Dansk, Engelsk
Sanne Vejen Fihl Cand.polyt. (bioteknologi) Kemi, Matematik

Leder for studieretningen

Gitte Rye Larsen Vicerektor +45 7250 5892 +45 2526 6892